Hjemmelavet sukkerfri marmelade
Marmelade.. det lyder meget sværere end det egentlig er, for det er overhovedet ikke svært! 😀 Haven byder i øjeblikket på virkelig mange smagsoplevelser, og det står frit for at bytte hindbærene ud med andre bær, eller en kombination af flere forskellige bær. Min far er vild med marmelade, og han bestilte straks et glas, da jeg fortalte, at jeg ville forsøge mig med marmelade. Ved at lave marmeladen selv, slipper du for en masse tilsætningsstoffer og sukker, og den version jeg har lagt op her er helt uden tilsat sukker. Du kan evt. vælge at lave halvt/halvt sukker og sukrin, og på den måde stadig skære en del af sukkerindholdet fra, og opnå en ernæringsforbedret version, frem for en købe-marmelade.
Det skal du bruge:
1 kg. hindbær
1 stang vanilie
250 g. sukrin (eller anden sukker erstatning)
2/3 brev grøn melatin
3 dl vand
Atamon til skylning af glas
Sådan skal du gøre:
Skyl hindbærne grundigt, og kom dem i en gryde, med vand i, sammen med vanilie og sukrin, og lad dem småkoge til den ønskede konsistens er opnået efter ca. 10 min. Imens skolles glassene til marmeladen, og skyldes i atamon. Smag marmeladen til, og tilføj ekstra sukrin hvis marmeladen skal være sødere. Bland melatin med 1 dl. vand, og kom det i grøden. Rør godt rundt, og kom herefter marmeladen på glas. Luk låget med det samme, og sæt det på køl.
Server marmeladen når den er kold, på en nybagt bolle.
Ingen kommentarer endnu