Kartoffel/broccoli gratin

Hjemmelavet sukkerfri marmelade

Billede 13-07-2016 15.38.27

Marmelade.. det lyder meget sværere end det egentlig er, for det er overhovedet ikke svært! 😀 Haven byder i øjeblikket på virkelig mange smagsoplevelser, og det står frit for at bytte hindbærene ud med andre bær, eller en kombination af flere forskellige bær. Min far er vild med marmelade, og han bestilte straks et glas, da jeg fortalte, at jeg ville forsøge mig med marmelade. Ved at lave marmeladen selv, slipper du for en masse tilsætningsstoffer og sukker, og den version jeg har lagt op her er helt uden tilsat sukker. Du kan evt. vælge at lave halvt/halvt sukker og sukrin, og på den måde stadig skære en del af sukkerindholdet fra, og opnå en ernæringsforbedret version, frem for en købe-marmelade.

Det skal du bruge:

1 kg. hindbær 

1 stang vanilie

250 g. sukrin (eller anden sukker erstatning)

2/3 brev grøn melatin

3 dl vand

Atamon til skylning af glas

Sådan skal du gøre:

Skyl hindbærne grundigt, og kom dem i en gryde, med vand i, sammen med vanilie og sukrin, og lad dem småkoge til den ønskede konsistens er opnået efter ca. 10 min. Imens skolles glassene til marmeladen, og skyldes i atamon. Smag marmeladen til, og tilføj ekstra sukrin hvis marmeladen skal være sødere. Bland melatin med 1 dl. vand, og kom det i grøden. Rør godt rundt, og kom herefter marmeladen på glas. Luk låget med det samme, og sæt det på køl.

Server marmeladen når den er kold, på en nybagt bolle.

B0006571_Aroma_Queen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel/broccoli gratin