Udfordrende Powerwalk

Kartoffel/broccoli gratin

Billede 05-07-2016 19.39.13

Mos er undervurderet! Så er det sagt. Smagen kan variere efter valg af indhold, og så kan der komme en masse forholdsvis skjulte grøntsager i. Indholdet i denne gratin er klassisk, dog med større overvægt af grøntsager, men det kan tilpasses efter smag og behag. Gratinen er perfekt som tilbehør til en god bøf, eller som hovedret hvis der tilføjes endnu flere grøntsager. Denne opskrift er lavet som tilbehør.

Det skal du bruge til 2 personer:

200 g. kartofler

100 g. broccoli

3 forårsløg

2 spsk. fraiche

1 dl. skummetmælk

1½ dl. revet ost med lav fedtprocent

1 tsk. løgpulver

friskkværnet salt og peber

Sådan gør du:

Kom kartofler og broccoli i en gryde, og fyld med vand så det lige dækker kartofler og broccoli. Ingen salt. Kog det godt ud i ca. 20 min, så det er til at mose. Imens skæres forårsløg i tynde skiver. Når kartoflerne er færdige med at koge, hæld da det meste vand fra. Lad en smugle blive i gryden, sammen med kartofler og broccoli. Kom herefter fraiche, ost, krydderier og mælk i gryden, og brug en håndmixer til at blande ingredienserne godt sammen til mos. Tilføj evt. mere mælk, hvis blandingen ikke er fugtigt nok. Kom til sidst forårsløg i og vend det rundt.

Fordel blandingen i 2 portionsanrettede skåle, som kan tåle at stå i ovnen. Top med lidt ost, og stil dem i ovnen i ca. 15 min. på 150 grader varmeluft. Når de begynder at blive brune på toppen, så er de færdige.

Billede 05-07-2016 19.43.05

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Udfordrende Powerwalk