Mindless eating

Hjemmelavede pommes frites

En lidt tidskrævende fætter, men udover det er det super nemt og ret lækkert! Og så sparer du en masse kedelige kalorier i forhold til hvis du vælger den frosne forarbejdede udgave!

Det skal du bruge:

Bagekartofler (regn med omkring 1 – 1½ pr mand, an på kartoffelens størrelse)
Rapsolie
Friskkværnet salt

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne godt (evt. skræl dem), og skær dem i nogenlunde lige store stavestave. Kom kartoflerne i en skål med vand, og lad dem ligge i skålen i minimum en time tid – gerne meget længere hvis det er tid til det, så stivelsen bliver trukket ud af kartoflerne, og pommes fritesene bliver meget sprødere.
Tag stavene op og lad dem dryppe af i en si i ca. 30 min. Kom herefter kartoflerne over på et viskestykke i yderligere 30 min, er de ikke helt tørre, så dyp dem helt tørre. Herefter kommes de i en pose sammen med lidt rapsolie, lad olien trænge ind i kartoflerne i en halv times tid (hvis tiden er knap, så vendt dem rundt i olie og salt, og sæt dem direkte i ovnen). Når de er klar til ovnen kommes det frisk kværnede salt ned i posen og der rodes godt rundt.

Mens de ligger og suger olien, så forvarmes ovnen til 250 grader, steg dem i 40 – 50 min, an på hvor sprøde du vil have dem. Vend gerne kartoflerne undervejs. Tilsæt evt. ekstra salt, chilisalt eller urtesalt, når fritterne er færdige.

2016-05-04 19.14.43-1

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mindless eating