Marineret svinemørbrad m. ovnstegte kartofler og chilidressing
Aldrig har jeg lavet så meget mad, som efter jeg er flyttet til Fyn. Det er simpelthen så skønt! Jeg har evner i et køkken, som jeg slet ikke vidste fantes – det siger M! Han er sød 😀 En af de gode ting ved at læse min uddannelse på e-learning, er at jeg har masser af tid til at forberede diverse ting til aftensmaden, når jeg har brug for en pause væk fra bøgerne. Ikke at den her ret er særlig tidskrævende, men den er endnu nemmere når den bliver taget i etaper.
Det skal du bruge til 2 personer:
1 spsk. brun farin (brug evt. Sukrin Gold, for at undlade sukkeret)
2 spsk. sojasauce
2 små knuste fed hvidløg
2 tsk. finthakket rød chilipeber
1 svinemørbrad (ca. 400 g)
400 g. små kartofler
0,5 spsk. groft salt
15 g smør
2 spsk. grofthakkede hasselnøddekerner
1 tsk. groft salt
Chilidressing:
1,5 dl Fraiche 9%
1½ spsk. sød chilisauce
Et drys groft salt
Se opskrift på broccolisalat under “tilbehør”
Fremgangsmåde:
Bland farin, sojasauce, hvidløg og chili i en pose. Fjern eventuelle sener og hinder fra mørbraden. Kom mørbraden i marinaden, luk posen og læg den i køleskabet i mindst 1 time.
Vask imens kartoflerne, og kom dem i kogende vand, tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt smør og nødder og vend godt rundt – til smørret er smeltet. Kom kartoflerne i et ovnfast fad og drys dem med halvdelen af saltet. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys den med resten af saltet. Steg kartofler og kød midt i ovnen ved 225 grader. Tag kødet ud efter ca. 20 – 25 min. – eller når centrumstemperaturen er ca. 55° – hold kødet varmt. Vend rundt i kartoflerne og lad dem stege færdige (ca. 10 minutter ekstra an på kartoflernes størrelse). Server sammen med valgfri marinade (se marinader og dressinger) og tilbehør (se tilbehør).
Chilidressing
Vend fraiche, chilisauce og salt sammen. Smag til.
Næringsindhold:
Kulhydrat: 45%
Fedt: 25%
Protein: 30%
Fiber: 5,4 g.
1 portion (halvdelen af retten) indeholder 599 kcal.
Ingen kommentarer endnu