Ærtecreme
Hjemme hos os elsker vi sauce, og har svært ved helt at undvære dyppelse til maden. Jeg har på Instagram flere gange set at nogle af dem jeg følger laver ærtepure, så det skulle jeg også afprøve! Dog blev min version noget tynd, og derfor syntes jeg det er mere passende at kalde den for en ærtecreme, men det gør den absolut ikke mindre lækker! Cremen har den flotteste grønne farve, og den er fuld af proteiner, vitaminer, fibre og antioxidanter. Fedtindholdet er lavt, og de 0,7 g/100 g, som ærter indeholder, er de flerumættede fedtsyrer, som vi danskere ifølge “Danskernes Kostvaner” for får lidt af. Det er en nem måde at hjælpe til at opnå de “6 om dagen”.
Det skal du bruge:
200 g. frosne ærter
1 dl. yoghurt naturel/ græsk yoghurt/ skyr naturel
2 fed hakkede hvidløg
2 tsk. citronsaft
Salt
Peber
Mix det hele sammen i en blender, kom evt. en smugle vand i, hvis konsistensen bliver for tyk. Server til alt slags kød og kartofler i stedet for traditionel sauce, eller som dip til fx grøntsagsstænger.
Mums ser mega godt ud 😋 Skøn grøn farve.