Smoothiebowle m. spinat og hindbær

Sundere pølsehorn

Pølsehorn

Jeg er typen der elsker at snacke, især når jeg er på skole og timerne begynder at blive lidt for lange. Jeg har på mine første år som ernæring og sundhedsstuderende på Ankerhus, besøgt kantinen ret mange gange, særligt kantinens berygtede romkulger er der blevet spist en del af . Så i håb om at skifte romkuglerne ud med sundere alternativer, har jeg fundet en gammel kending frem, som er noget grovere end dem vi traditionelt kender fra fastfoodens verden. Pølsehornene er lavet med kyllingepølser, da de indeholder en del mindre fedt end almindelige svinepølser, og så er proteinindholdet i kyllingepølserne højere end de traditionelle pølser. Altså mere fiber, mere protein og mindre af de mættede fedtsyrer, som der anbefales at skære ned på.

Mel til pølsehorn

Til en portion på 12 stk. skal du bruge:

170 g. grahamsmel

75 g. hvid hvedemel fuldkorn

50 g. havregryn

25 g. gær

1 dl. vand

1 dl. mælk

0,5 dl. olie

2 æg (det ene bruges til pensling)

en knivspids salt

12 små kyllingepølser

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter mælk, olie og æg. Rør godt rundt
  2. Tilsæt grahamsmel, havregryn og salt, og til sidst fuldkornshvedemelet til dejen kan æltes (her kan det være der skal lidt mere eller mindre i end hvad opskriften angiver, bland det derfor i lidt efter lidt)
  3. Vend dejen ud på bordet, og ælt den godt sammen, herefter skal den hæve lunt i 30 min.
  4. Rul dejen til en pølse, del den på midten, og del de 2 stykker på midten, del så disse dejpølser på midten osv. indtil du har 16 små stykker.
  5. Tryk hvert stykke fladt til små trekanter, og rul kyllingepølserne ind. (Du kan evt. komme en streg ketchup i inden du ruller pølsen ind i dejen.
  6. Læg dem med samlingen nedad på en rist beklædt med bagepapir
  7. Pensel hornene med et æg, og drys evt. med ønskede kerner på toppen
  8. Bages i 20 min i ovn ved 180 grader varmluft

Jeg selv serverer hornene med Easis ketchup, for at spare på sukkeret 🙂

Velbekomme!

Pølsehorn

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothiebowle m. spinat og hindbær