Mozzarella/pestofyldt kyllingebryst

Ernæringsforbedret Spaghetti Carbonara

2016-06-09 18.25.21

Jeg ELSKER snaskede pasta restter og jeg elsker ost.. og når det snaskede pasta er smurt ind i ost.. og hvis det foregår i Italien, på en lille hyggelig lokal fortorvcafé i 25+ grader… Når det så er sagt, så googlede jeg lidt rundt på det store internet, for at finde en lettere udgave af Spaghetti Carbonara, som kan nydes her i det koldere norden. Og jeg fandt også masser, men ingen som lige matchede det jeg selv havde i tankerne. Så her kommer min version af en ernæringsforbedret Spaghetti Carbonara (Jeg har valgt at sætte næringsindhold i bunden af opskrifter, da man skal være opmærksom på at der stadig er et ret højt indhold af fedt i, grundt ost, æggeblommer og fløde).

Det skal du bruge til 2 personer:

100 g. fuldkornspagetti

1 squash

1 stor gulerod

4 forårsløg

250 g. champignon

3 fed hvidløg

1 spsk. flydende margarine

120 g. kylling

4 skiver parmaskinke (eller kalkunbacon)

250 ml madlavningsfløde

2 æggeblommer

1 dl. hvidvin

75 g friskrevet parmesan

friskkværnet salt og peber

Sådan gør du:

Forbered kød og grøntsager. Brug en spiralizer til gulerødder og squash, så det minder om spaghetti. Hak løg, hvidløg og champignon. Steg kylling og skær det i små mundrette stykker. Skær parmaskinken i mindre stykker. Riv parmesanosten.

Kog spaghettien efter det anviste på pakken. Kom løg, hvidløg, champignon og margarine i en wok, og lad det simre til champignonerne er varmet helt igennem, og volumen på dem er blevet mindre. Imens blandes fløde, ost, æggeblommer, salt og peber sammen i en skål. Kom kylling og parmaskinke i wokken, og tilsæt hvidvin. Lad det simre i 8-10 min, og herefter er alkoholen fordampet. Bland spaghetti, gulerod og squash i en skål, og tilsæt der herefter til wokretten. Skru herefter ned for varmen, og tilsæt ostesaucen. Bland det hele forsigtigt sammen, og smag til med salt og peber, og lad retten stå lidt, så saucen bliver tykkere.

Spis det alene, eller server det med hvidløgs flutes.

2016-06-09 18.20.26-2

Næringsindhold:

Næringsindholdet er beregnet ud fra at ovenstående svarer til 2 portioner. I 1 portion er der:

Spaghetti Carbonara

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mozzarella/pestofyldt kyllingebryst