Ernæringsforbedret originaler
Frikadeller behøver ikke nødvendigvis være lavet af hakket kyllingekød, for at være sunde, det syntes jeg er en stor misforståelse. Her er mit bud på en ernæringsforbedret original frikadelle, uden at den bliver tør og kedelig.
Når vi laver frikadeller, så laver vi altid en ordentlig røvfuld, så der er til flere dage og/eller til fryseren. Denne portion giver 12-15 frikadeller, så der skal minimum dobbelt op til her i hytten 😀
Det skal du bruge:
400 g. hakket svin og kalv 3-7 %
1 æg
1 lille løg
2 forårsløg
1,5 dl. revet gulerod
½ revet squash
4 spsk. havregryn
1-1½ dl. skummetmælk
friskkværnet salt og peber
flydende margarine til stegning
Evt. riv nogle flere rodfrugter og tilsæt, for flere grøntsager (gøres det, tilsat da også en spsk. fiberhusk, til at suge det overskydende væske)
Fremgangsmåde:
Hak løg og forårsløg fint. Riv 2 gulerødder og den halve squash. Bland herefter alle ingredienser godt sammen i en skål. Stil farsen i køleskabet, og lad det trække i en ½ time.
Tænd ovnen på 200 grader. Varm en pande op, og steg frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, kom dem herefter i et ildfast fad og sæt dem i ovnen i ca. 15 minutter. Skær evt. en frikadelle over på midten, og se om den er færdig.
Server med kold kartoffelsalat – se opskrift her http://pianorup.bloggersdelight.dk/kold-kartoffelsalat/
Ingen kommentarer endnu