Krydrede ovnbagte squash
#Meregrøntihverdagen
Squash, zucchini, courgette…… Fin grøntsag har mange navne! Squash er en del af græskarfamilien, og findes både i gul og grøn, aflang som en agurk og rund som et lille græskar. Squashen går under betegnelsen fin grøntsag, da indholdet af fiber ligger på 1,1 g. kostfiber pr. 100 g. Udover det er den aflange grønne/gule bandit rig på A- B- og C-Vitamin, kalium og jern.
Det skal du bruge til 2 personer:
1 stor squash
Saften fra en halv citron
2 spsk. olivenolie
1½ spsk. soja
1 fed hvidløg
2 spsk. rød karry pasta
peber
(Evt. lidt revet ost som topping)
Sådan gør du:
Vask og skær squash’en midt over på langs, så du får to både (de spises med skræl). Rids de to både på skærefladen, på kryds og tværs. Pil og hak hvidløget, bland det sammen med olie, soja, karry pasta, citronsaft og lidt peber. Læg squashbådene i et ildfast fad, pensel dem med et godt lag af marinaden (brug gerne det hele).
Sæt dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Fungerer som let og lækkert tilbehør til al slags kød. Du kan evt. variere smagen, og komme anden krydderi i marinaden.
Ingen kommentarer endnu