Krydrede ovnbagte oksekødsboller
De her modeller er stærke! Så hvis du skal lave den børnevenlige kødbolle, så undlad chili’en, eller bare skær ned på den. Men ellers er de et hit, og M siger de er gode i en salat til madpakken dagen efter 🙂
Det skal du bruge:
500 g. hakket oksekød
1 alm. finhakket løg
2 fed finhakket hvidløg
3 stk. finskåret forårsløg
1 dl revet gulerødder
2 hakkede friske chili (eller evt. 1 spsk. chilipulver)
1 æg
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. paprika
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde:
Hak løg, hvidløg, chili og forårsløg fint og riv gulerødder. Bland alle ingredienser sammen med oksekødet, og lad det stå og hvile en times tid i køleskabet (gerne længere).
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Beklæd en plade med bagepapir, og form derefter en masse kødboller af en lille håndfuld. Sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Vi har lavet dem med hjemmelavede fritter, se opskriften her: http://pianorup.bloggersdelight.dk/hjemmelavede-pommes-frites/
Følg med på Instagram: http://www.instagram.com/sundhedsinspiration
Ingen kommentarer endnu