Ernæringsforbedret originaler

Kold kartoffelsalat

2016-05-30 19.25.43

Det gode ved den danske sommer – ud over masser af is, lange lyse aftener, 25 grader og grill, er NYE DANSKE KARTOFLER! Yes hvor vi knus elsker dem! Vi kørte forbi en vejbod og tog ½ kg (vaskede og skrællede – WIN!) kartofler med hjem til den kolde kartoffelsalat. Vi spiser ret ofte kold kartoffelsalat, om det er sommer eller vinter, plus eller minus grader – det er altid et hit! Jeg tror ikke vores opskrift adskiller sig fra så mange andre, men her kommer den.

Det skal du bruge:

½ kg kartofler (gerne nye danske 🙂 )

1 dl. fraiche

1 mellemstort løg

½ spsk. stærk sennep

friskkværnet salt og peber

purløg efter smag (vi klipper ca. 4 cm dusk i små stykker)

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne i ca. 8-10 min (an på størrelse) der må gerne være lidt bid i kartoflen. Hak løget fint, og klip purløg i små stykker, og bland det sammen med resten af ingredienserne i en skål. Når kartoflerne er kogt og kølet af, skæres de i mundrette stykker og blandes i dressingen. Lad gerne salaten trække i ½-1 time i køleskaber før servering.

Server som en klassiker sammen med frikadeller – se opskrift på ernæringsforbedret frikadeller her http://pianorup.bloggersdelight.dk/ernaeringsforbedrede-orginaler/

eller server som tilbehør til grillet kød eller grøntsager.

2016-05-30 19.46.49

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ernæringsforbedret originaler