Kold kartoffelsalat
Det gode ved den danske sommer – ud over masser af is, lange lyse aftener, 25 grader og grill, er NYE DANSKE KARTOFLER! Yes hvor vi knus elsker dem! Vi kørte forbi en vejbod og tog ½ kg (vaskede og skrællede – WIN!) kartofler med hjem til den kolde kartoffelsalat. Vi spiser ret ofte kold kartoffelsalat, om det er sommer eller vinter, plus eller minus grader – det er altid et hit! Jeg tror ikke vores opskrift adskiller sig fra så mange andre, men her kommer den.
Det skal du bruge:
½ kg kartofler (gerne nye danske 🙂 )
1 dl. fraiche
1 mellemstort løg
½ spsk. stærk sennep
friskkværnet salt og peber
purløg efter smag (vi klipper ca. 4 cm dusk i små stykker)
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne i ca. 8-10 min (an på størrelse) der må gerne være lidt bid i kartoflen. Hak løget fint, og klip purløg i små stykker, og bland det sammen med resten af ingredienserne i en skål. Når kartoflerne er kogt og kølet af, skæres de i mundrette stykker og blandes i dressingen. Lad gerne salaten trække i ½-1 time i køleskaber før servering.
Server som en klassiker sammen med frikadeller – se opskrift på ernæringsforbedret frikadeller her http://pianorup.bloggersdelight.dk/ernaeringsforbedrede-orginaler/
eller server som tilbehør til grillet kød eller grøntsager.
Ingen kommentarer endnu