Sukkerfri hindbærtærte
Dette er en nem kage, som tager under 1 time at lave og have bagt færdig. Alletiders til de uventede gæster, eller som lun hygge til en kølig sommerdag som idag.
Kagen er fyldt med sødme og en smugle surt fra hindbærerne, som giver den perfekte kombination, og en god helhed til kagen. En syndig kage, hvor man sagtens kan tage et stykke mere med god samvittighed, da sukkeret er undladt, og halvdelen af melet er byttet ud med hvid hvede fuldkorn, hvilket også gør at andelen af kostfibre er højere.
Det skal du bruge:
300 g. hindbær
2 æg
50 g. hvedemel
50 g. hvid hvede fuldkorn
150 g. sukrin (eller anden sukker erstatning)
15 g. hakket mørk chokolade
1 tsk. vanillepulver
1 tsk. bagepulver
smør
Sådan gør du:
Tænd ovnen på alm. ovn ved 200 grader, og hak chokoladen. Bland æg og sukrin i en skål, og pisk det luftigt. Kom mel, bagepulver og vanille i og pisk til en ensartet masse. vend chokoladen i. Smør et ildfast fad/kageform med smør, og hæld dejen i fadet. Kom herefter hindbærene ud over dejen, og sæt kagen i ovnen i 35 min.
Pynt kagen med sukrin melis, og server den lun med enten creme fraiche eller vanilleis.
Ingen kommentarer endnu