Hjemmelavet sukkerfri marmelade

Sukkerfri hindbærtærte

Billede 15-07-2016 07.35.31

Dette er en nem kage, som tager under 1 time at lave og have bagt færdig. Alletiders til de uventede gæster, eller som lun hygge til en kølig sommerdag som idag.

Kagen er fyldt med sødme og en smugle surt fra hindbærerne, som giver den perfekte kombination, og en god helhed til kagen. En syndig kage, hvor man sagtens kan tage et stykke mere med god samvittighed, da sukkeret er undladt, og halvdelen af melet er byttet ud med hvid hvede fuldkorn, hvilket også gør at andelen af kostfibre er højere.

Det skal du bruge:

300 g. hindbær

2 æg

50 g. hvedemel

50 g. hvid hvede fuldkorn

150 g. sukrin (eller anden sukker erstatning) 

15 g. hakket mørk chokolade

1 tsk. vanillepulver

1 tsk. bagepulver

smør

Sådan gør du:

Tænd ovnen på alm. ovn ved 200 grader, og hak chokoladen. Bland æg og sukrin i en skål, og pisk det luftigt. Kom mel, bagepulver og vanille i og pisk til en ensartet masse. vend chokoladen i. Smør et ildfast fad/kageform med smør, og hæld dejen i fadet. Kom herefter hindbærene ud over dejen, og sæt kagen i ovnen i 35 min.

Billede 13-07-2016 16.16.51Billede 13-07-2016 16.49.57

 

Pynt kagen med sukrin melis, og server den lun med enten creme fraiche eller vanilleis.

Billede 14-07-2016 14.32.51

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet sukkerfri marmelade